-

Сьогоді в Україні відзначають день обіймів.

Чим частіше ви обіймаєте дитину, тим щасливішою вона стає!

Останні дослідження підтвердили, що обійми, надзвичайно важливі для дитячого розвитку.

Результати показали, що при частих обіймах виникають сильні реакції в мозку і розвиток малюків прискорюється. Тобто прояв любові й ніжності до своєї крихітки не тільки показує вашу доброту й любов, а й приносить їй велику користь. Дослідники наголошують, що звичайні обійми надзвичайно впливають на діяльність мозку. При обіймах виділяється значна кількість окситоцину – гормону, який не лише відповідає за гарний настрій, а й бореться з втомою, і захищає від хвороб серця. А ще збільшення окситоцину в дитячому організмі збільшує гормон росту в декілька разів!

Дитина, яку мало обіймають або не обіймають зовсім розвивається повільніше, вона не впевнена в собі, страждає від перепадів настрою й погано комунікує з однолітками.

Дитячі психологи спостерігали за немовлят, яких виховували в будинках дитини. Їх вкрай рідко торкалися і брали на руки. Найчастіше такі діти цілодобово проводили, лежачи у своїх ліжечках. Їх годували за допомогою пляшечок, а догляд здійснювався за мінімальної участі людей. У подальшому житті такі діти стикалися з безліччю проблем, включаючи порушення когнітивного розвитку.

Обійми – не просто приємний жест! Це життєва необхідність для гармонійного росту та розвитку дитини.

.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *